Síguenos en: Facebook Twitter Linkedin Youtube GPlus

Monográficos Externos

Comunicación Empresarial

"Els Jardins de la Mercè és el que m'agradaria oferir a qualsevol convidat a casa meva"

Entrevista a Toti Pigem, Gerent del Restaurant Els Jardins de la Mercè

El menjar, perquè sigui un dels grans plaers de la vida, ha de ser el resultat d'una recepta completa. A més d'uns bons ingredients, quelcom bàsic, cal amanir el plat amb una bona beguda i un espai màgic. A Girona el nom del plat resultant és Els Jardins de la Mercè.

La empresa

A la Pujada de la Mercè nº 10, des de fa sis anys i mig, aquest restaurant obre les seves portes a aquell client que vulgui gaudir d'una copa, un sopar romàntic, entre amics, celebracions d'aniversari, sopars d'empresa o banquets de noces a un preu gens exclusiu. Viure la vida amb art, en aquest cas, no és exclusiu d'unes poques butxaques.

Els Jardins de la Mercè és un espai realment acollidor però no un restaurant convencional. ¿Era aquest l'objectiu o ha vingut donat pel lloc?

Una mica de cada. Jo tenia un local més petit i vaig veure aquest lloc, una casa senyorial del 1900 amb un jardí catalogat oficialment com romàntic. L'objectiu era poder oferir al client un espai únic i màgic, però al mateix temps acollidor. El que m'agradaria oferir a qualsevol convidat que vingués a casa meva.

Quin és el tipus de cuina amb què condimentes aquest espai?

Oferim cuina de mercat amb producte fresc i si és possible de proximitat. A Girona, tenim granges que produeixen verdures, hortalisses i carns boníssimes i intentem aprofitar tot això per donar els millors plats de forma senzilla, bona però sense massa sofisticacions. Tampoc ens tanquem només a això, la vedella per exemple és d'un granger gallec.

Els Jardins de la Mercè, a més, té un calendari replet d'activitats. És un afegit o forma part de l'essència del lloc?

Diguem que intento traduir aquí la meva concepció de la vida. Per a mi la vida és un plaer però cal saber gaudir-lo. Es fa a través del menjar, però també a través de les persones que tens al costat, a través de la música, del teatre, de la pintura, de l'art en general. Per això col·laborem amb tots els festivals que se celebren a Girona, com el Festival de Mapping que es farà del 22 al 24 de juliol i en què tindrem uns espais de projeccions dignes de veure. Aquest lloc dóna perquè al mateix temps una parella estigui sopant en aquest jardí a la llum de les espelmes, uns amics prenent alguna cosa a la zona chill out o algú degustant un gintònic veient una exposició de pintura o escoltant un concert de jazz.

Contacta con Restaurant Els Jardins de la Mercè