Síguenos en: Facebook Twitter Linkedin Youtube GPlus

Monográficos Externos

Comunicación Empresarial

Educació de qualitat i en valors per a formar ciutadans pel futur

Educació de qualitat i en valors per a formar ciutadans pel futur

Escoles Cor de Maria i Sant Josep

Les escoles Cor de Maria han estat fundades al llarg dels darrers 170 anys pel prevere olotí Joaquim Masmitjà, fundador de la Congregació de les Missioneres del Cor de Maria. 

Les escoles Cor de Maria i Sant Josep es defineixen com escoles cristianes, catalanes, familiars, properes, acollidores i compromeses a oferir una formació de futur, i es mostren obertes a tothom que vulgui educar els seus fills i filles segons el seu caràcter propi i el projecte educatiu. El projecte pedagògic de les escoles Cor de Maria es basa en quatre pilars: l’educació en valors, la relació família-escola, amb un tracte proper i acollidor a les famílies; la utilització de les noves tecnologies com a eines per millorar el rendiment acadèmic, i la potenciació de les llengües estrangeres, en especial l’anglès.

En l’actualitat la xarxa d’escoles Cor de Maria i Sant Josep està formada per nou escoles, presents a vuit comarques catalanes, amb més de cinc mil alumnes en el seu conjunt. La coordinació d’aquests centres és responsabilitat de la Fundació Educativa Cor de Maria que té com a objectiu mantenir el caràcter propi de la institució fundadora adaptant-lo a les demandes socials dels nous temps.

A les escoles de Barcelona-Sabastida, Blanes, la Bisbal, Mataró, Olot, Sant Celoni i Valls i al Cor de Maria - Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols s’imparteixen els ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària i la Secundària Obligatòria. El Cor de Maria de Valls, a més, disposa de llar d’infants i l’escola Doctor Masmitjà de Girona ofereix els ensenyaments d’Infantil i Primària.

Seguint la línia pastoral de les Missioneres del Cor de Maria, actual i dinàmica, volem que els alumnes desenvolupin competències relacionades amb la dimensió humana i espiritual de la persona, potenciant el respecte envers ells mateixos, les altres persones i el seu entorn. Per aquest motiu, un dels eixos del projecte educatiu de les nostres escoles és l’educació en els valors cristians, que identifiquem com els valors de caràcter universal contemplats a la Declaració Universal de Drets Humans i que intentem transmetre a tots els nostres alumnes. 

Un model educatiu que compta amb les famílies

Per la seva banda, la bona relació amb les famílies és un pilar fonamental del nostre model educatiu. Com a centres familiars i propers amb què ens definim, la proximitat i el tracte continuat, i sempre en coresponsabilitat amb la família, són factors clau per aconseguir educar els infants i adolescents de forma integral.

Entre els nostres punts forts, un dels aspectes més valorats per les famílies que ens confien l’ensenyament dels seus fills, és l’educació de qualitat que impartim, resultat de la combinació entre les metodologies pedagògiques més innovadores i aquelles que han estat donant bons resultats acadèmics al llarg de l’experiència docent, sempre amb l’objectiu de despertar i potenciar les aptituds dels alumnes per tal que assoleixin les competències bàsiques necessàries per a desenvolupar-se en la societat del segle XXI.

L’experiència de tants anys dedicats a l’educació ens ha permès comptar amb equips estables, integrats per més de quatre-cents professionals, amb gran qualitat humana i vocació per la seva feina, capaços de donar el millor de si mateixos i compromesos amb el projecte educatiu de cada centre. 

Aquestes són les raons que han fet que les escoles Cor de Maria i Sant Josep hagin esdevingut referents en moltes poblacions del nostre país i un dels grups de centres educatius amb més visió de futur.

Escoles Cor de Maria i Sant Josep

La Riera, 58, 08301, Mataró, Barcelona, Catalunya, España

www.cordemaria.cat

937 901 053

Contacta con Escoles Cor de Maria i Sant Josep