Síguenos en: Facebook Twitter Linkedin Youtube GPlus

La Vanguardia

Dos nous premis Bacchus pels vins negres de Cellers d'en Guilla

Enguany el Rec de Brau de l'anyada 2013 i el Bruel de l'Estany, també del 2013, han obtingut un Bacchus de plata en la seva categoria, el premi amb més prestigi a nivell espanyol. El jurat reconeix tot allò que s'espera en un vi negre de l'Empordà.

Un cop més Cellers d'en Guilla, el celler de Rabòs d'Empordà, a 5 Kms. de Garriguella, continua fent història. Si l'any passat el seu Sol i Serena de Damigiana fou nomenat el millor vi dolç de Catalunya, enguany han estat dos vins negres els que han convençut el jurat dels premis Bacchus. Marc Mallol, el cap del celler ens explica com són aquests vins. El Rec de Brau premiat és de l'anyada 2013. Segons en Marc, "és un vi negre que es fa amb el cupatge de les dues varietats autòctones de l'Empordà, la Garnatxa negre i el Samsó. En aquest vi intentem que ressaltin més les característiques de la garnatxa". Es tracta d'un vi de mitjana criança, que envelleix en bótes de roure americà durant 8 mesos. En boca "és un vi amb una entrada enèrgica i afruitada, de seguida se li intueixen notes fumades que provenen de la criança, els tanins presents però madurs ens realcen la frescor d'aquest vi, i un cop ens l'empassem, ens queda un post gust de fruits vermells madurs que persisteix durant una bona estona. És una bona opció per a introduir-se a els vins típicament empordanesos", afegeix el responsable de les vinyes. Un vi que combina amb carns a la brasa, però també peixos, arrossos i formatges.

Pel que fa a l'altre vi guardonat amb el Bacchus, el Bruel de l'Estany, també de l'anyada 2013, es tracta d'un negre fet amb les varietats autòctones Samsó i garnatxa negre, buscant sobretot enaltir el caràcter del Samsó de vinya vella. Aquest vi envelleix durant un any en bótes de roure francès. En boca el Bruel, ens diu en Marc, "és un clar exemple dels grans vins amb tipicitat empordanesa, ja que té una entrada potent però elegant, és un vi especiat i amb notes balsàmiques que et transporten als boscos de l'Empordà farcits de farigola i romaní. El pas per boca és cremós i amb tanins totalment polits i arrodonits, en tot moment tenim present el toc de fruita negra madura que ens indica que la criança ha estat molt delicada intentant preservar la major part de aromes varietals possible. 

A la taula el Bruel de l'Estany lliga sobretot amb tipus de carns rostides, o amb salses potents, carn vermella a la brasa, però també és un vi per gaurdir-lo sol, té tanta complexitat d'aromes i gustos que prendre'n una copa amb calma, tot veient com li evolucionen els aromes mentre es va oxigenant, és una experiència molt gratificant.

Cellers d'en Guilla

Camí de Peralada 1, barri de Delfià, 17755, Rabós d'Empordà, Girona, Catalunya, España

www.cellersdenguilla.com

/CellersdenGuilla

972 545 128

Contacta con Cellers d'en Guilla