Síguenos en: Facebook Twitter Linkedin Youtube GPlus

La Vanguardia

Entrevista a Josep Maria Cosan i Joan Santamaria, membres del consell de direcció de companyia andorrana d'assegurances

"La nostra experiència i coneixement ens permeten oferir la millor cobertura al millor preu"

La Companyia Andorrana d'Assegurances, fundada el 1951, és una asseguradora andorrana amb un ampli grup de socis nacionals. És la primera companyia andorrana i destaca pels valors de serietat, rigor i proximitat, altament solvent amb els seus recursos situats a Andorra.

-Quin és el perfil de client particular de Companyia Andorrana d'Assegurances?
No hi ha un perfil específic de la nostra clientela ja que, com la societat, és diversa. Una especificitat per la qual treballem és la fidelització dels nostres assegurats, fet que hem aconseguit al llarg dels més de 50 anys de funcionament de l'empresa. 
 
-Com es comercialitzen les assegurances?
Des de l'any 1968 la comercialització de les assegurances està externalitzada en una agència d'assegurances exclusiva, Santamaria i Cosan Assegurances.
 
-Quina és l'assegurança privada més demandada?
L'assegurança d'automòbils i la de multirisc d'habitatge, si bé en els darrers exercicis hem incrementat substancialment la nostra activitat en el ram de vida.
 
-Asseguren empreses? De quins sectors i quines activitats?
Assegurem tota mena d'empreses i tota mena d'activitats. Els nostres serveis tècnics desenvolupen estudis rigorosos i individualitzats a fi d'aconseguir l'assegurança més idònia per a cada client i situació.
 
-Quins aspectes cal tenir en compte a l'hora de triar una empresa asseguradora?
Segons la nostra filosofia d'empresa, mantenir un nivell excel·lent de solvència juntament amb un nivell de qualitat del servei ofert de manera sostenible als nostres clients, especialment amb proximitat i rapidesa en la presa de decisions en els moments en què els nostres assegurats ens notifiquen un sinistre. L'experiència de més de 60 anys i els coneixements adquirits permeten oferir els millors consells per tenir la millor cobertura personalitzada al millor preu. 
 
-Com els ha afectat la crisi?
La crisi ens ha afectat com a tothom. Gràcies a l'excel·lent nivell de solvència, la prudència en la gestió d'actius i la qualitat de la nostra cartera, hem de dir que n'hem resistit bé la primera fase. Actualment sembla que s'apaivaga l'efecte negatiu i es va recuperant una certa normalitat, especialment en relació amb els nivells de creixement de producció.
 
-Quants clients tenen i quin és el volum de primes que mouen?
Tenim un percentatge significatiu de la quota del mercat andorrà en els rams d'assegurança que treballem. El volum de negocis a l'últim exercici ascendeix aproximadament a 6 milions.
 
-Duen més de 60 anys en el sector. Què els ha permès mantenir-se com a referent? 
L'actuació de la Companyia Andorrana d'Assegurances ha estat, és i continuarà sent el referent per l'actitud de proximitat, la rapidesa en les decisions, la màxima qualitat en la prestació de serveis i la política de consolidació de fons propis de primera categoria. Es tracta d'una companyia molt capitalitzada on gairebé la meitat dels beneficis, any rere any, ha permès de constituir un patrimoni net de 26 milions d'euros i, juntament amb la política de reassegurança duta a terme amb companyies reasseguradores de prestigi internacional per la seva solvència, fa de la Companyia Andorrana d'Assegurances una companyia de referència pel que fa a la solvència i serietat en l'execució dels seus compromisos.
 
-Quins són els plans de de futur de Companyia Andorrana d'Assegurances? 
Estem en període d'adaptació a la nova situació creada per la crisi sistèmica que viu Europa i alhora, evidentment, el nostre país. Estem preparats per adaptar la nostra oferta a les noves tendències que es desprenguin d'aquest mercat emergent.
Companyia Andorrana d'Assegurances

Av. Meritxell, 88, AD500, Andora la Vella, Principat d'Andorra

+376 804 490

Contacta con Companyia Andorrana d'Assegurances