Síguenos en: Facebook Twitter Linkedin Youtube GPlus

La Vanguardia

Entrevista a Andrés López, director general de Tècniques d'Avantguarda

"Els nostres serveis TIC proporcionen eficiència i competitivitat"

Amb 30 professionals i un núvol propi a Andorra com a centre de processament de dades, CPD, Tècniques d'Avantguarda és el proveïdor independent de serveis TIC referent al Principat. Treballa per a tot el teixit empresarial andorrà, petita, mitjana i gran empresa, i també per a l'Administració. 

-Quins serveis ofereixen des de Tècniques d'Avantguarda?
Tots aquells que puguin necessitar una empresa en l'àmbit de la informàtica i les comunicacions, TIC, el ventall es mou des de l'assessorament a l'externalització completa dels sistemes del client o la virtualització al nostre núvol privat.
 
-Quines demandes fan les empreses?
Les pimes ens demanen fonamentalment servidors virtuals, emmagatzematge o backup en línia i suport de sistemes, és a dir, volen optimitzar costos i resoldre les parades de producció per raons tècniques. Les empreses mitjanes hi afegeixen el desenvolupament d'aplicacions específiques per al negoci. Finalment, els grans comptes ens demanen serveis d'operació i manteniment de l'estructura IT i els serveis de seguretat de la informació.
 
-També treballen per empreses de fora que s'implanten al Principat?
Efectivament. Un servei força comú és el préstec de servidors virtuals per a empreses que s'han establert recentment al Principat. Els suposa una reducció notòria de les necessitats que tenen de finançament i els permet operar en un temps rècord.
 
- La Policia, el Servei de Duanes o el Departament de Medi Ambient també són clients de Tècniques d'Avantguarda?
Les administracions ens demanen, principalment, el manteniment de programes, la renovació de sistemes informàtics i l'auditoria de seguretat dels seus sistemes davant de possibles atacs interns i externs. A més, desenvolupem projectes híbrids com la integració dels sistemes de les empreses exportadores amb la oficina virtual dels serveis de duanes.
 
-Què tenen en compte les empreses a l'hora d'apostar per vostès?
La nostra aposta pel cloud, sens dubte. Però també l'eficiència, l'eficàcia en els serveis, l'experiència i l'estabilitat dels nostres empleats, tenir un centre de processament de dades propi, la nostra capacitat per desenvolupar i integrar programari i el fet que no estem lligats a cap marca concreta que pugui restringir la nostra neutralitat a l'hora de proposar solucions òptimes a les demandes dels clients.
 
-És exportable el seu model d'empresa TIC fora d'Andorra?
Considerem que la seguretat, la privadesa i el cost associat a tots els serveis al núvol que podem oferir des de qualsevol CPD andorrà són molt atractius per a empreses d'altres països. Per això entre els nostres plans de futur, la internacionalització és important, juntament amb els serveis als clients andorrans i les empreses que s'acabin d'instal·lar al Principat. 
TDA, Tècniques d'Avantguarda

Av. de les Escoles 17, bloc D, AD700, Escaldes-Engordany, Principat d'Andorra

www.tda.ad

+376 826 896

Contacta con TDA, Tècniques d'Avantguarda